Home

Achtergrond 194 x bekeken 4 reacties

Tönnies steunt onderzoek dierenwelzijn met stichting

Vleesconcern Tönnies gaat het wetenschappelijk onderzoek naar de verbetering van het dierenwelzijn in onder meer de varkenshouderij steunen via een eigen stichting, B&C Tönnies Forschung.

Het concern zorgt voor de nodige financiële middelen, maar de stichting krijgt bij het onderzoek een onafhankelijke positie. Met het oog daarop is het toezicht in handen gegeven van wetenschappers die hun sporen op het gebied van het dierenwelzijnsonderzoek al hebben verdiend. Het onderzoek naar de beoogde verbeteringen van het dierenwelzijn zal breed worden opgezet en zal alle schakels in de productieketen bestrijken, van huisvesting en voedering tot het transport.

Concern-oprichter en grootaandeelhouder Clemens Tönnies: "We moeten ervoor zorgen dat de dieren vanaf de eerste dag van hun leven zo gemakkelijk mogelijk hebben. Hierin moeten me progressief zijn." Tönnies is het grootste varkensslachterijbedrijf van Duitsland en werkte zich eerder al in de belangstelling met het initiatief om ongecastreerde beren te gaan slachten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Goed gezegd broodvechter. Tönnies zelf is multimiljonair over de ruggen van de gastarbeiders (Polen) en de boeren. Voorzitter van schalke 04, waar ook ieder jaar vele miljoenen ingepompt wordt, hetzij boven tafel, hetzij onder tafel. Scheringa in het kwadraat.

 • no-profile-image

  broodvechter

  Clemens Tönnies moet ook gelijk even een welzijnsonderzoek doen naar zijn personeel en de omstandigheden weeronder deze stumpers moeten werken.

 • no-profile-image

  leverancier.

  Ik ben zelf wezen kijken en het is oogelijk super geregeld voor het personeel,kinderopvang,winkel tegen reductie prijzen super restarant voor 3,50 euro buik vol.En er is genoeg personeel tezien als het niet goed was kwamen ze niet en werken moet je overal.
  En wat betreft inkoop prijs zijn ze niet anders als vion,maar het is wel een afnemer die in de markt blijft en inkoop doet met iedereen zonder leverplicht.

 • no-profile-image

  boer

  Dat kan wel kloppen, maar zegt niks. Het rode kruis ging ook wel eens in de kampen van de Duitsers kijken, en die zagen ook alleen maar mooie dingen. Dus. Lang leve het kapitalisme.

Of registreer je om te kunnen reageren.