Home

Achtergrond

Tomatensector onderzoekt kosten motvrijverklaring

Handelskoepel Frugi Venta en LTO Groeiservice gaan de kosten in kaart brengen om tomatenteeltgebieden vrij te verklaren van de mot Tuta absoluta.

Uit een inventarisatie onder exporteurs en telers blijkt dat door het hele land bedrijven zijn die willen telen voor de Verenigde Staten en dus mee willen werken aan een vrijverklaring. Maar omdat een motvrij gebied minimaal 78 vierkante kilometer omspant, moeten alle teeltbedrijven in dat gebied aangeven of ze mee willen werken.

"Die gaan we nu benaderen", laat een woordvoerder weten. Hoe meer bedrijven mee willen werken hoe lager de kosten voor monitoring zullen zijn. "We kunnen dan mogelijk aanspraak maken op collectieve financiering door PT, zoals bij paprika is gebeurd."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.