Home

Achtergrond

Terroristen blijken toeristen

Vijf jongemannen die zijn te zien op opnames van een Franse beveiligingscamera en werden aangemerkt als vermoedelijke leden van de Baskische terreurbeweging ETA, blijken toeristen uit Catalonië. Dit hebben Spaanse media bericht.

De Franse en Spaanse autoriteiten verspreidden vrijdag een video-opname van vijf mannen met een winkelkarretje bij de ingang van een supermarkt in het Franse Dammarie-les-Lys, ten zuidoosten van Parijs.

Het publiek werd gevraagd te helpen bij de identificatie van de vijf terroristen. Die zouden behoren tot de ETA en betrokken zijn geweest bij de dood van een Franse politieman eerder in de week niet ver van de plaats. Dinsdag werd daarbij een 27-jarig lid van de ETA gearresteerd. Vijf medeplichtigen zijn voortvluchtig volgens de Franse politie.

Vrienden en familie van vijf Catalaanse brandweerlieden die op vakantie in Frankrijk zijn en blijkens de beelden inkopen deden in Dammarie, hebben de autoriteiten in Catalonië op de vergissing gewezen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.