Home

Achtergrond

Tereos wil productie suiker en zetmeel opvoeren

Het Franse agroconcern Tereos wil in vijf jaar de productiecapaciteit van suiker, ethanol, zetmeel, alcohol en energie verdubbelen.

De oorzaak is de tegenvallende omzet en winst in boekjaar 2008/2009, meldt de Duitse site Agrarzeitung. De concernomzet daalde met ruim 1 miljard euro naar 3,3 miljard euro. De nettowinst zakte 62 procent naar 77 miljoen euro. Topman Philipp Duval ziet voor het lopende boekjaar betere vooruitzichten dankzij de hoge suikerprijs op de wereldmarkt.

Tereos wil meer suiker, ethanol, zetmeel, alcohol en energie produceren. Duval wil vooral de afzet naar Brazilië stimuleren en de zetmeelproductie opvoeren. Daarnaast voorziet Duval een groeiende vraag naar grondstoffen in Azië.

Of registreer je om te kunnen reageren.