Home

Achtergrond

'Telers willen versneld een open marktplaats creëren'

Een deel van de achterban van de nieuwe fusievereniging Best of Four (BOF) wil het plan voor een open marktplaats versneld doorvoeren.

Dat zegt voorzitter Jan Oosterom. "Een deel van de telers wil koste wat het kost dit jaar iets hebben, dat is niet bij alle telers het geval", aldus Oosterom. De telers die snel willen handelen doen dit uit vrees voor een slecht afzetseizoen.

Het bestuur van Best of Four blijft buiten het collectief K8 en de APO-werkgroep onverminderd werken aan de afzetstrategie van de open marktplaats. "Er wordt daar al jaren gepraat en er komt niets van de grond. Wij zijn bereid de kar te trekken. Als telersverenigingen willen meepraten is dat prima." De nieuwe vereniging belevert circa 100 afnemers, voornamelijk in de handel.

Of registreer je om te kunnen reageren.