Home

Achtergrond 231 x bekeken

Teelt Junami groeit sneller dan Kanzi

De Nederlandse teelt van het appelras Junami groeit het snelst van alle nieuwe appelrassen.

Met 407 hectare in 2009 was de teelt Junami ook voor het eerst groter dan die van Kanzi. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het areaal Kanzi groeide van 306 hectare in 2007 naar 390 in 2009. Junami groeide in die periode van 259 naar 407 hectare.
Uit de cijfers valt verder op te maken dat de teelt Kanzi voor driekwart in het midden van het land is, in Fruitmasters-gebied. Bij Junami is de teelt meer verspreid over Nederland.

Verder valt op dat het areaal Jonagold terugloopt, terwijl dat van Elstar in 2009 gelijk blijft. Van Jonagold en Jonagored verdween de laatste twee jaar bijna 150 hectare. Bij Elstar was er een daling in 2008, maar blijft het areaal juist in 2009 gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.