Home

Achtergrond

Taskforce deeltijdplus komt met aanbevelingen

Hoe stimuleer je vrouwen meer te gaan werken?

De Taskforce Deeltijdplus komt dinsdagmiddag met een antwoord op die vraag. Dan presenteert de werkgroep die twee jaar geleden werd geïnstalleerd haar eindrapport en aanbevelingen.

In Nederland werken wel veel vrouwen, maar de meesten doen dat in deeltijd. Het kabinet vindt het met het oog op de vergrijzing belangrijk dat vrouwen meer gaan werken. Daarom stelde het drie jaar geleden de taskforce in die moest onderzoeken hoe vooral vrouwen met een kleine deeltijdbaan gestimuleerd kunnen worden meer uren te gaan werken.

Vorig najaar bleek uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau dat twee derde van de vrouwen met een kleine deeltijdbaan daar tevreden mee is. Voorzitter Pia Dijkstra van de taskforce tekende daar toen al bij aan dat als er betere voorzieningen komen, veel meer vrouwen wel meer willen werken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.