Home

Achtergrond 1 reactie

'Tarwe West-Europa goed winter doorgekomen'

De tarwe is in West-Europa goed de winter doorgekomen.

In Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland is vrijwel geen vorstschade te zien in de wintertarwe, meldt Agra Europe. Volgens het persbureau gaan handelaren in Frankrijk en Duitsland uit van een gemiddelde oogstverwachting.

In Frankrijk wordt de tarweoogst geraamd op 36,9 miljoen ton, iets meer dan vorig jaar. In Duitsland gaan de schattingen uit van 24,6 miljoen ton tarwe, iets minder dan vorig jaar. Volgens handelaren is ook de Britse tarwe goed de winter doorgekomen, ondanks dat het land de strengste winter in dertig jaar heeft doorgemaakt. Ook in dit land verwacht de handel gemiddelde opbrengsten bij de tarwe. De tarwe bleef goed beschermd door de sneeuw.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Melkveehouder

    Jammer dat handelaren de oogstprognoses naar buitenbrengen: eerst de prijzen naar beneden praten, dan hun inkoopposities innemen en daarna zeggen dat er toch minder graan komt zodat de prijzen met hulp van speculanten stijgen. Iedereen blij behalve de boer!

Of registreer je om te kunnen reageren.