Home

Achtergrond 156 x bekeken

Supersnelle insuline in poedervorm ontwikkeld

Amerikaanse wetenschappers hebben een nieuwe insuline in poedervorm ontwikkeld die geïnhaleerd moet worden en via de longen door het lichaam wordt opgenomen.

De nieuwe synthetische insuline werkt vrijwel net zo snel als de aanmaak van insuline in het lichaam van gezonde mensen.

Het inhaleren van insuline is bedoeld voor het controleren van de bloedsuikerspiegel na maaltijden, wanneer deze bij diabetici snel stijgt, aldus Amerikaanse wetenschappers gisteren. In andere gevallen wordt een andere toedieningsvorm aangeraden zoals een injectie.

Inhaleren met de nieuw ontwikkelde insuline werkt niet alleen sneller, maar is ook makkelijker in het gebruik en discreter. Insuline in poedervorm werd eerder van de markt gehaald, omdat het vrijwel geen voordelen had ten opzichte van vloeibare insuline, die duurder was en dus niet goed verkocht.

Het insuline-inhaleertoestel moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse Food and Drug Administration, die onder meer de kwaliteit en veiligheid van medicijnen bewaakt. Het product is ontwikkeld door het bedrijf Mannkind.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.