Home

Achtergrond 350 x bekeken 5 reacties

Supers weren legbatterijeieren

Speurneuzen van Wakker Dier hebben dit jaar geen eieren uit legbatterijen in de schappen van supermarkten kunnen vinden.

Dat meldt de organisatie na het bekijken van 1.700 eieren, aangeschaft in alle grote supermarktketens in het land.

Wakker Dier bescheen de eieren met ultraviolet licht waardoor sporen van het gaas van legbatterijen zichtbaar worden. Bij geen van de eieren ontdekte de organisatie die sporen. Volgens Wakker Dier is er in deze tijd voor Pasen een tekort aan diervriendelijke eieren en ,,ligt fraude op de loer''.

De dierenrechtenorganisatie deed in 2005 ook onderzoek en ontdekte toen dat eieren uit legbatterijen op grote schaal waren ,,omgekat'' om ze als scharrel- of uitloopei te kunnen verkopen. Na een serie maatregelen van onder andere de supermarkten die contracten met leveranciers verbraken, heeft Wakker Dier geen fraude meer ontdekt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J.L.C. Heilbron

  Hoezee, laat mensen nu nóg maar eens beweren dat organisaties als Wakker Dier geen effect hebben. Dit is gewoon klinkend resultaat.

 • no-profile-image

  bartje

  Hoe sneu zeg, als je echt niks meer te doen hebt.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Tja Bartje, in dit land "verdienen" de grootste nietsnutten het meest.

 • no-profile-image

  Leen

  Net of kippen die anders worden gehouden geen zeer gat hebben bij het leggen van een ei.

 • no-profile-image

  Gezond eitje?

  Helaas voor mij, ik houd van een gezond eitje en dat staat als een paal boven water vast: Het gezondste eitje voor de mensen word gelegd door een kip die in de batterij leeft. Deze kippen krijgen alleen gecontroleerd voer en drinkwater van onberispelijke kwaliteit en dat kunnen we helaas niet zeggen van de kippen die scharrelen. Dus de volksgezondheid is helaas niet gebaad bij wakker dier!! Ook blijkt uit engels onderzoek dat de kip in de legbatterij het minste last heeft van stress en ook leggen deze kippen de meeste eieren en wanneer legt een kip een ei?? Als hij zich kiplekker voelt!! Dus wie is de winnaar?? Niet de kip en ook niet de consument!!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.