Home

Achtergrond 366 x bekeken

Suiker Unie en Solidaridad zetten zich in voor rietsuikerboeren

Suiker Unie en Solidaridad maken zich samen sterk voor de positie van rietsuikerboeren in zuidelijk Afrika.

Hiertoe tekenden de beide partijen vanmiddag een memorandum op het kantoor van Solidaridad in Utrecht. Dit moet ertoe leiden dat de teelt en productie van rietsuiker op een meer verantwoorde wijze plaats vinden.Uiteindelijk doel is het verhogen van de levensstandaard van kleinschalige rietsuikerboeren en plantagemedewerkers. Suiker Unie, onderdeel van coöperatie Cosun, stelt haar steun en expertise over verduurzaming beschikbaar aan rietsuikerboeren in Afrika.

Daarnaast verbetert Suiker Unie de entree van ruwe rietsuiker tot de Europese markt door deze te bewerken tot hogere kwaliteiten die goed aansluiten bij de eisen van de Europese levensmiddelensector. Momenteel verwerkt Suiker Unie in haar fabrieken naast suikerbieten al ruwe rietsuiker uit Afrika. Europa is netto importeur van suiker geworden. Suiker Unie ziet commerciële kansen om de verwerking van rietsuiker uit te breiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.