Home

Achtergrond 298 x bekeken

Stichting presenteert digitale kennisbank

De Stichting Afzetbevordering Uien (SAU) heeft vandaag een digitale kennisbank voor de uiensector gepresenteerd.

In deze databank wordt informatie over afzetmarkten, inhoudstoffen en fundamenteel onderzoek gebundeld. "In het verbinden van kennis liggen kansen", meent SAU.

De databank wordt een platform voor alle schakels in de keten, vertelt Gijsbrecht Gunter. "Overal ligt veel kennis. Dat willen we op deze website samenbrengen. Informatie halen en brengen, dat is de bedoeling." Gunter is als projectmanager aan SAU verbonden. De databank is gisteren aansluitend op de ledenvergadering van Zeeuwse Uienbewerkers Vereniging (Zuver) officieel geopend.

De website is een aanzet tot meer innovatie in de uiensector. "We willen de hele uienketen in één organisatie bundelen, want dan kun je ontzettend veel van elkaar leren." Op de website kunnen organisaties hun eigen archief bijhouden, ook afgeschermd. Het forum is voor inhoudelijke vragen. "Niet voor discussie over de prijs", benadrukt Gunter. Hij doelt op bijvoorbeeld teelttechnische vragen over zaken als bemesting. De digitale kennisbank wordt betaald door de Provincie Zeeland, Productschap Tuinbouw, uienzaadleverancier De Groot en Slot, GroentenFruit Bureau en SAU.

Of registreer je om te kunnen reageren.