Home

Achtergrond 166 x bekeken

Spee wil opfriscursus voor automobilist

Voormalig landelijk verkeersofficier van justitie Koos Spee wil graag een vijfjaarlijkse nascholingscursus voor automobilisten.

Dat liet de Verkeersveiligheid Groep Nederland vandaag weten. Spee komt met zijn idee doordat de eerste resultaten van de jaarlijkse nascholing voor vrachtwagenchauffeurs een verbetering laten zien op het gebied van veilig en zuinig rijden.

Vrachtwagenchauffeurs moeten sinds september een opfriscursus volgen. Voor chauffeurs in het personenvervoer (stads- en streekbussen en touringcars) ging die verplichting al een jaar eerder in.

De bedoeling is het bewustzijn van de chauffeurs te beïnvloeden. Het is wel belangrijk bestuurders te laten weten wat de resultaten zijn, daardoor raken ze gemotiveerd en gaan veiliger en zuiniger rijden. Veilig en zuinig hangen met elkaar samen, zei een woordvoerder van de Verkeersveiligheid Groep Nederland vandaag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.