Home

Achtergrond

Sneeuwklokjes te kust en te keur

Er was maar een klein beetje ommekeer in de weersomstandigheden voor nodig om de vroege voorjaarsbloeiende bolgewassen de kans te bieden tot wasdom te komen.

En die kans is gegrepen, gezien het feit dat overal de Galanthus (Sneeuwklokje) volop in bloei komen. In de keuringszaal is daarvan ook het nodige te zien. Met name Cees Breed haalt flink uit met het inzenden van 15 soorten en cultivars die er perfect bij staan. Zoals de ferme Galanthus 'Ketton'.

Klein en bijzonder is de dubbele Galanthus 'Bagpuize Virginia'. Andere cultivars die Breed inbracht zijn onder andere ook Galanthus 'Angelique' en de stevige G. 'Primrose'. De handel in bollen van Galanthus verloopt mondjesmaat doch gestaag. Steeds meer consumenten gaan ertoe over om deze bollen in grote getale te planten en over te laten staan, om het voorjaar zo vroeg mogelijk in de nabijheid te hebben.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.