Home

Achtergrond 826 x bekeken

Slachtstieren worden duurder

De slachtstieren raken steeds meer in Paasstemming. Echt hard gaat het niet, maar de vraag naar het duurdere vlees gaat toenemen.

De vaste, stabiele markt is te klein om aardverschuivingen toe te staan, maar er kan de komende weken misschien wel tot een dubbeltje bij de prijs op komen. Na Pasen komt de slachtstierenmarkt weer tot rust.

Slachtkoeien noteren een fractie hoger. Maar veel naam mag dit niet hebben. Het aanbod is nog steeds erg krap, maar ligt iets hoger dan in voorgaande weken.

Het iets grotere aanbod gaat overigens niet voor een prijsdaling zorgen. Dat komt door de vraag. Die gaat in de aanloop naar Pasen geleidelijk aantrekken. Op de goedkopere onderdelen heeft dit weinig invloed, maar de duurdere onderdelen gaan in prijs stijgen.

prognose:

slachtstieren en -koeien iets duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.