Home

Achtergrond 146 x bekeken

Schoonmakers willen eind 'steenkolentijdperk'

Zo'n 250 stakende schoonmakers bieden maandagmiddag in Heerlen schoonmaakbedrijf Hago enkele kruiwagens met steenkool aan.

Met de symbolische actie willen zij aangeven dat het tijd wordt de sector uit het steenkolentijdperk te trekken. Dat maakte FNV-Bondgenoten bekend.

De ludieke actie in Heerlen vormt een opmaat naar een landelijk schoonmakersprotest dinsdag op Schiphol. Dat moet volgens de bonden het grootste protest ooit uit de geschiedenis van de schoonmaaksector worden.

Schoonmakers voeren al enkele weken acties voor een betere betaling. Die acties dijen steeds verder uit. Volgens bestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten maken extreem lage prijsafspraken de hele sector kapot en leiden ze tot onderbetaling van de schoonmakers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.