Home

Achtergrond

Schade door misleidende colporteur 12 miljoen

Jaarlijks krijgt bijna één op de vijf Nederlanders te maken met agressieve en misleidende colportage of verkoop aan de deur.

Het gemiddelde schadebedrag per persoon bedraagt 35 euro. In totaal bedraagt de schade 12 miljoen euro per jaar. Dat maakte de Consumentenautoriteit, een overheidsinstelling die opkomt voor de rechten van consumenten, maandag bekend bij de aftrap van een campagne tegen agressieve colportage. Volgens de Consumentenautoriteit zijn veel consumenten niet of onvoldoende op de hoogte van hun rechten bij verkoop aan de deur.

Colportage is een legitieme verkoopmethode, maar door onjuiste of ontbrekende informatie of een agressieve benadering gaan jaarlijks vele consumenten in op een aanbod aan de deur waar ze later spijt van krijgen. Verkoop aan de deur gebeurt met diverse producten en diensten, zoals energie en telecom maar bijvoorbeeld ook met kozijnen, leesmappen of beveiligingsinstallaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.