Home

Achtergrond 4 reacties

Sarkozy zet in op duurzame landbouw

De Franse president Nicolas Sarkozy wil van zijn land een voorloper maken op het gebied van de duurzame landbouw.

Hij heeft zijn ministers daarom gevraagd ‘nieuwe analysemethoden te ontwikkelen voor de milieukanten in de landbouw.’
Sarkozy stelde dat tijdens zijn bezoek aan de landbouwtentoonstelling Salon de ‘l Agriculture. Dat bezoek op de laatste dag - zaterdag - van het evenement verliep rustig. Zowel de boeren als de president zelf - die vorig jaar een boer de huid volschold - hielden zich deze keer kalm. De president trok ook snel door enkele beurshallen, in tegenstelling tot zijn voorganger Jacques Chirac die vrijdag uren op het Salon rondliep en ook op veel plaatsen van de regionale kazen en andere specialiteiten genoot.

De president begon na zijn beursbezoek aan een rondetafel gesprek met vertegenwoordigers van de boerenorganisaties. Hij werd daar verwelkomd door voorzitter Jean-Michel Lémétayer, die Sarkozy eerder deze week nog verweet weinig gevoel voor het platteland te hebben.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Helaas wel kempenboer.

 • no-profile-image

  kempenboer

  Ruud Peijs moet iets beter z'n huiswerk doen. Een artikel zo uitleggen kan niet.
  Komt dit meer voor hier?

 • no-profile-image

  Ruud Peijs

  Dit was een vroege versie op grond van zijn eerste uitlatingen zaterdagochtend vroeg. Sarkozy heeft z'n verhaal later aangevuld en in feite ook nogal omgedraaid, ik maak nog nieuwe versie.
  vriendelijke groet, Ruud Peys

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dat is niet helemaal wat Sarkozy heeft gezegd. Hij heeft zijn ministers opdracht gegeven om Frankrijk meer in de pas te laten lopen met andere europese landen en te onderzoeken wat de economische gevolgen zijn van het huidige milieubeleid. Voor ons is te hopen dat de scherpe kantjes eraf gaan, want we kunnen hier geen kant meer op. Dat alle milieuorganisaties woedend zijn is al een goed voorteken.

Of registreer je om te kunnen reageren.