Home

Achtergrond 174 x bekeken 2 reacties

SP: vertrek Eurlings spijtig voor politiek

"Het is spijtig voor de politiek.''

Dat zei SP-fractievoorzitter Emile Roemer donderdag in reactie op de aankondiging van CDA-minister Camiel Eurlings dat hij zich niet verkiesbaar stelt bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni. Als woordvoerder van de SP op Verkeer en Waterstaat kruiste Roemer vaak de degens met Eurlings.

"Ik heb goed met hem op kunnen schieten, ondanks het feit dat ik het vaak gruwelijk oneens was met hem. Dit toont toch maar weer de impact die de politiek op mensen en hun privéleven kan hebben. Het is spijtig voor de politiek, hij is toch iemand die zijn nek durfde uit te steken'', zei de SP'er.

Roemer denkt dat het een moeilijk besluit is geweest voor Eurlings. "Bij het CDA was hij toch de 'coming man'. Ik heb er alle begrip voor. Ik ben zelf ook een familieman.''

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    katja

    Ik hoorde in de wandelgangen dat Camiel opteert voor de post van Burgervader in Cadier en Keer. Dan sticht hij toch een bronsgroeneikenhouten gezinnetje en kan altijd op zijn schreden terug naar De Haag!

  • no-profile-image

    Pietje

    De slechte blijven en de goede vertrekken. Helaas helaas PINDAKAAS.

Of registreer je om te kunnen reageren.