Home

Achtergrond 9 reacties

SGP: Nederland gaat verder bij Natura 2000 dan EU vraagt

Nederland beschermt veel meer dier- en plantensoorten dan de Europese Vogel- en Habitatrichtlijn voorschrijven, meent de SGP.

Volgens de fractie komt dat onder meer omdat beide natuurrichtlijnen niet één op één zijn omgezet in de Nederlandse Natuurbeschermingswet, zoals LNV-minister Gerda Verburg altijd beweert. De partij wil hierover uitleg van de minister.

De SGP wil met name weten of het klopt dat de EU alleen (zware) bescherming vraagt voor die soorten waarvoor een gebied in Brussel is aangemeld. Nederland beschermt ook andere dier- en plantensoorten die in de aangewezen gebieden voorkomen.

Daarnaast heeft de SGP de indruk dat bij het opstellen van maatregelen ter behoud of herstel van de natuur te weinig rekening wordt gehouden met lokale omstandigheden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Nederland en vooral het CDA zijn het braafste jongentje van de klas

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Misschien moet je zelf ook eens wakker worden, Gerrit.

 • no-profile-image

  a hamstra

  de sgp in ermelo al jaren de ENIGE partij
  die werkelijk iets doet voor de boeren.

 • no-profile-image

  Han

  Nu de verkiezingen voor de deur staan wordt Den Haag wakker en ontdekt zaken die de boer al maanden / jaren wist. nu 9 juni is alles weer vergeten en gaat het op de oude voet verder.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Tsjonge jonge, de SGP is ook wakker geworden. Bas, nog een geheimpje: ze "beschermen" zelfs dier- en plantensoorten die er NIET voorkomen!

 • no-profile-image

  J.W. Vodegel

  Blij dat een landelijke politieke partij dit nogmaals aan de orde stelt. Ook Stichting
  de Woudreus probeert al jaren de kamer- leden hiervan te overtuigen. Wie weet is er toch nog hoop voor melkveehouders binnen de 3 kilometer zone van een Natura 2000 gebied.

 • no-profile-image

  Ruud

  Dit onderwerp is al diverse malen en vanuit verschillende hoeken onderzocht. De conclusie is telkens het zelfde: Nederland gaat helemaal niet verder bij Natura 2000, sterker nog Nederland voert het beleid nog slechter uit dan bijvoorbeeld Italie, Griekenland of oost Europese landen. Nederland wordt Europees dan ook niet gezien als het braafste jongetje uit de klas, maar als diegene met de grote bek die nooit iets uitvoert!
  Met dat verhaal scoor je echter niet bij de beoogde politieke achterban. Het is dan ook maar te hopen dat de mensen zich eerst zelf eens goed verdiepen in deze discussie voor ze achter de eerste beste schreeuwer gaan aanlopen.

 • no-profile-image

  gerrit

  beste lto-hater, dit is geen wakker worden, maar attenderen. Meest boerenpartij na het cda

 • no-profile-image

  katja

  En Hamsta, doet de SGP daar ook iets voor de boerinnen?

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.