Home

Achtergrond

Rusland en VS sluiten akkoord varkensexport

Rusland en de Verenigde Staten hebben een akkoord gesloten over de export van Amerikaans varkensvlees naar Rusland.

Dat meldt de Amerikaanse minister van landbouw Tom Vilsack. Rusland kondigde in december van vorig jaar handelsbeperkingen voor Amerikaans varkensvlees aan. De overheden van beide landen zijn sindsdien in gesprek over een oplossing. Nu is afgesproken dat Amerikaans varkensvlees dat voor de Russische markt bestemd is voortaan voorzien moet worden van een veterinair certificaat. Hierin wordt vastgelegd dat het vlees aan de Russische eisen over microbiologische en antibiotica residuën voldoet.

De Amerikaanse Agricultural Marketing Service begint deze week met de inspecties van bedrijven aan de hand van een gezamenlijk opgesteld protocol. Bedrijven die goedgekeurd worden mogen weer exporteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.