Home

Achtergrond 194 x bekeken

Rusland betoogt tegen Poetin

De Russische politie heeft zaterdag tientallen arrestaties verricht tijdens protesten in Rusland die vooral tegen premier Vladimir Poetin gericht waren. In ongeveer vijftig steden toonden duizenden betogers hun ongenoegen over de gedaalde levensstandaard in de bijna twee jaar dat Poetin premier is.

Een aantal oppositiepartijen had zaterdag tot Dag van Woede gebombardeerd zodat de bevolking haar woede over de economische en politieke situatie in het land kon uiten. Ten tijde van economische voorspoed werd de toenmalige president Poetin bejubeld, maar sinds het economisch tij gekeerd is, keert de bevolking zich langzaamaan tegen hem. ,,Mensen hebben geen werk en zijn het spuugzat'', aldus een 26-jarige webdesigner uit Vladivostok.

De bevolking betoogde zowel voor nationale als lokale belangen. Zo gingen in de Siberische stad Irkoetsk zeker duizend mensen de straat op uit onvrede met Poetins beslissing om een fabriek die het nabijgelegen Baikalmeer vervuilt, te heropenen.

Poetins partij Verenigd Rusland leed vorige week flink verlies bij lokale verkiezingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.