Home

Achtergrond 210 x bekeken

'Robuuste groei Russische economie in 2010'

De Russische economie maakt dit jaar een robuust herstel door na de diepe recessie van vorig jaar.

De verwachte groei van 5 tot 5,5 procent zal echter niet genoeg zijn om de sterk gestegen werkloosheid te bestrijden. Dat voorspelden economen van de Wereldbank vandaag.

De Wereldbank is aanzienlijk optimistischer geworden over het herstel van de Russische economie, die in 2009 nog met bijna 8 procent kromp. In de vorige prognose werd nog uitgegaan van een groei van net iets meer dan 3 procent in 2010. De hogere groei is vooral te danken aan een opleving van de bestedingen van Russische consumenten en bedrijven. De economen van de ontwikkelingsbank denken dat de economische groei in Rusland volgend jaar terugvalt tot 3,5 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.