Home

Achtergrond 237 x bekeken

Rijk gevarieerde Hippeastrumkeuring in perfecte kwaliteit

Maandag vulde de showruimte bij CNB zich met Hippeastrum (Amaryllis).

Inzender Floralia trok door de fraaie presentatie en de mooie doorsnede van het sortiment direct de aandacht van de bezoekers. Het mooie arrangement en steekwerk werd verzorgd door G. Boers. Floralia kreeg dan ook een Gouden medaille toegekend. Met de witte 'Mattterhorn' op pot scoorde deze inzender maar liefst 9,60 punten en verwierf daarmee een van de twee grote prijzen. Met de cyclaamroze 'Brazza' wist Floralia 9,40 punten te behalen.

Bij de Diamond Groep scoorde Floralia met de tweekleurige 'Charisma' 9,45 punten en werd op de voet gevolgd door Barnhoorn Hippeastrum met zaailing 71-80, die 9,40 punten kreeg. Bij de dubbele kreeg Floralia met de nieuwe 'Double Dream' 9,55 punten en met 'Aphrodite' 9,40 punten. De Double Diamond 'Jewel' van dezelfde inzender kreeg 9,20 punten.

Bij de afgesneden bloemen op vaas stond zaailing 4043 van Barnhoorn Hippeastrum aan top met 9,60 punten, op de voet gevolgd door de 'Charisma' van N.L. van Geest met 9,55 punten en met 9,40 punten voor hun 'Caprice'. Door de goede houdbaarheid van Hippeastrum, ook wel bekend onder de naam Amaryllis, kunnen belangstellenden de inzendingen de komende tien dagen zelf komen bewonderen bij CNB in Lisse.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.