Home

Achtergrond

Rijbewijs Giel Beelen afgepakt

De kantonrechter in Utrecht heeft het rijbewijs van radio-dj Giel Beelen afgepakt.

Beelen kreeg een rijontzegging van twintig maanden opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk. Omdat Beelen tegen de ontzeggingen in hoger beroep is gegaan, kan hij voorlopig toch blijven autorijden, zei zijn advocaat Ben Fritz.

Naar verwachting behandelt het gerechtshof in Arnhem het hoger beroep begin juli, aldus de raadsman. Behalve de rijontzegging legde de rechter ook geldboetes op voor vier snelheidsovertredingen, die neerkomen op in totaal 2430 euro.

In twee maanden tijd reed Beelen midden in de nacht vier keer meer dan veertig kilometer te hard. Beelen vertelde aan de rechtbank dat hij zich toen in een labiele fase in zijn leven bevond. Hij had net een nieuwe relatie en wilde snel thuis zijn. Hij benadrukte dat het stil op de weg was en hij niemand in gevaar heeft gebracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.