Home

Achtergrond 191 x bekeken

Regels grondaankoop Tirol strijdig met EU-beginselen

Oostenrijk moet de beperkingen aan de verwerving van landbouwgrond die de regio Tirol stelt zo spoedig mogelijk opheffen.

Dat heeft de Europese Commissie uitgesproken in een herhaald verzoek aan de Oostenrijkse autoriteiten. De aankoop van landbouwgrond (grond die nu of in de laatste tien jaar voor landbouw is gebruikt) moet in de deelstaat Tirol worden goedgekeurd door de overheid. Dat geldt evenzeer voor het verwerven van aandelen in bedrijven die landbouwgrond bezitten.

De Commissie vindt deze beperkingen aan de grondaankoop niet gerechtvaardigd en in strijd met de Europese beginselen van vrij verkeer van kapitaal en vrijheid van vestiging. Oostenrijk heeft twee maanden de tijd om met een verweer te komen. Vindt de Commissie dat niet goed, dan legt ze de zaak voor aan het Europese Hof van Justitie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.