Home

Achtergrond 238 x bekeken

Regeling goedkoper lenen groene projecten opengesteld

De Regeling groenprojecten 2010 wordt morgen opengesteld.

Met de regeling kunnen projecten, die bijdragen aan natuur en milieu, gerealiseerd worden met een lening tegen lage rente.

Duurzame melkveestallen tot maximaal 1 miljoen euro vallen dit jaar voor het eerst onder de 'groenregeling'. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Maatlat Duurzame Veehouderij. De regeling is beperkt tot melkkoeien; stallen voor schapen, geiten en andere melkleverende dieren zijn uitgesloten.

Voorts stimuleert de regeling ook de bouw van groenlabelkassen; covergisting, windmolens en andere projecten op het vlak van duurzame energie; biologische landbouw; de industriële verwerking van reststoffen uit de landbouw; aanleg en onderhoud van natuurgebieden.

De groenregeling geeft beleggers in duurzame projecten fiscale voordelen. De bank sluist een deel van deze voordelen via 'groenfondsen' door aan ondernemers die investeren in 'groen'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.