Home

Achtergrond

'Red Passion' winnaar Jan Goemans Freesia Trophy 2010

De nieuwste aanwinst in de rij van Jan Goemans Freesia Trophy winnaars is dit jaar op Keukenhof de firma van den Bos Freesia uit Honselersdijk geworden met de enkelbloemige rode cultivar 'Red Passion'.

Waar in een klein gewas toch groot kan zijn bewijst de jaarlijkse uitreiking van deze trofee. Innovatie is vooruit kijken en investeren in de toekomst.

Om voor de trofee in aanmerking te komen moet een cultivar aan vele eisen voldoen. Een verbetering bijvoorbeeld op teeltkundig gebied, houdbaarheid, productie en kwaliteit. Het moet ook een commercieel interessante cultivar zijn die ook marktperspectief heeft. Het Freesia comité van VKC heeft de cultivars die voor deze wedstrijd waren ingezonden langere tijd gevolgd en door middel van opplanting op een proefbedrijf is men uiteindelijk tot een slotconclusie gekomen. Ook heeft de VKC jury via de veredelingsbedrijven relevante informatie kunnen vernemen.

'Red Passion' is een mooie, enkelbloemige rode Freesia met mooie en voldoende lange haken. Bijzonder is haar knoppresentatie voor de veiling. Volgens de jury van de VKC kan gesproken worden van een echte verbetering in het rode segment.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.