Home

Achtergrond 3 reacties

Rabo-kredietbedrag voor boeren groeit 5 procent

Het uitstaande krediet van de Rabobank in de Nederlandse primaire, agrarische sector is vorig jaar 5 procent gegroeid tot 24,6 miljard euro.

In de totale food & agri-sector steeg de kredietverlening 4 procent tot 29,2 miljard euro. Dat bleek vandaag bij de presentatie van de jaarcijfers van de bank.

De kredietverlening in de agrosector nam sneller toe dan erbuiten. Volgens Piet Moerland, bestuursvoorzitter van de Rabobank, bewijzen de cijfers dat de coöperatieve bank zijn verantwoordelijkheid neemt in tijden die voor sommige sectoren ronduit moeilijk zijn.

Wereldwijd zag Rabobank Nederland haar uitstaande krediet in de voedsel- en landbouwsector 5 procent groeien tot 71,4 miljard euro. Wat betreft de wereldwijde kredietverlening aan de primaire sector ging het om een groei met 13 procent naar 49,7 miljard euro. Dat de groei buiten Europa hoger ligt, is volgens de bank logisch: de landbouw groeit hier minder hard dan in bijvoorbeeld Australië of Brazilië.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Volgens mij zijn dit wel logisch cijfers, weinig aflossing en toch wel het nodige quotum verhandeld. Hier en daar een overname en wat grond dat van eigenaar wisselt. Dan valt mij dit 5% nog mee.

 • no-profile-image

  Ondernemer

  Er worden veel cijfers naar buiten gebracht! De vraag is wat is waar van al die mededelingen. Als ondernemer zit ik alle dagen op de weg. Ik hoor veel andere geluiden!

 • no-profile-image

  Han

  Zou hier deels sprake zijn van >herfinancieren< of anders gezegd; "Geld lenen om de vorige lening af te lossen en zo voordeligere condities te bedingen?"

Of registreer je om te kunnen reageren.