Home

Achtergrond

Raad van State handhaaft vergunning geitenhouderij

De gemeente Heeze-Leende heeft terecht de vergunning van een geitenhouderij in het Brabantse Heeze niet ingetrokken. Dat oordeelt de Raad van State.

De stichting Hado (Heeze aan de Ondernemers) wil dat de vergunning van de geitenhouderij wordt ingetrokken omdat er sprake zou zijn van stankoverlast, maar de gemeente weigert dat. Daarom stapte de stichting naar de Raad van State, maar de Raad stelt de gemeente in het gelijk.

De stichting is eigenaar van de gronden naast de geitenhouderij. Volgens de stichting wordt de stankoverlast bewezen, in het feit dat de gemeente Heeze-Leende geen nieuwere milieuvergunning wil verstrekken aan de geitenhouder. Daarom moet volgens de stichting de huidige milieuvergunning, die dateert uit 1999, worden ingetrokken.

Maar daar zien de gemeente en de Raad geen aanleiding toe.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.