Home

Achtergrond

PvdA: eensluidende verklaring over Zalm nodig

De PvdA wil dat de financiële toezichthouders en de minister van Financiën met een eensluidende verklaring komen over de positie van topman Gerrit Zalm van ABN Amro.

PvdA-Tweede Kamerlid Paul Tang vindt het "buitengewoon ongelukkig en onbestaanbaar'' dat er nu van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een verschillend oordeel ligt over het functioneren van Zalm in zijn tijd als financieel directeur bij DSB Bank en over de consequenties die dat zou moeten hebben voor zijn huidige functie bij ABN Amro. Demissionair minister Jan Kees de Jager (Financiën) had volgens Tang moeten voorkomen dat er maandag twee verschillende oordelen naar buiten kwamen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.