Home

Achtergrond

PvdA blijft grootste partij in Rotterdam

De PvdA heeft de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam gewonnen.

De partij kreeg net iets meer stemmen dan Leefbaar Rotterdam. In zetelaantal staan de partijen op gelijke hoogte. Dat blijkt uit de vandaag bekendgemaakte officiële einduitslag van de gemeenteraadsverkiezingen door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en het centrale stembureau.

De PvdA kreeg 28,92 procent van de stemmen, Leefbaar Rotterdam volgde met 28,63 procent van de stemmen. Beide partijen krijgen met de uitslagen zoals die nu op tafel liggen elk veertien zetels in de raad. De vaststelling wie de grootste partij is geworden is vooral van belang voor het proces van coalitieonderhandelingen. De grootste partij is doorgaans als eerste aan zet.

Leefbaar Rotterdam heeft formeel protest aangetekend. Onduidelijk is nog of dat leidt tot een hertelling van de stemmen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.