Home

Achtergrond 4 reacties

Publiek steunt Europees landbouwbeleid

De overgrote meerderheid van de Europeanen vindt landbouw en het landelijke milieu belangrijk voor de toekomst van Europa.

Er is ook brede steun onder de bevolking voor het doel van het gemeenschappelijke EU-landbouwbeleid. Dat blijkt uit vandaag gepresenteerde conclusies van een onderzoek naar de mening van burgers over dit beleid, uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie.

Doel van het gemeenschappelijk landbouwbeleid is boeren te helpen met uitdagingen als gevolg van de klimaatsverandering, het promoten van een meer marktgerichte en milieuvriendelijke werkwijze en het bevorderen van de plattelandseconomie.

De Europese burgers vinden dat het EU-landbouwbeleid zich moet concentreren op het garanderen van de kwaliteit en veiligheid van landbouwproducten, moet zorgen voor een redelijk inkomen voor boeren en redelijke prijzen voor de consument. Daarnaast vinden ze dat het milieu moet worden beschermd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  optimist

  leuk die positiviteit als het de consument maar geen cent kost dan vinden ze alles prima

 • no-profile-image

  sas

  hallo, t kost ze niet geen cent... t kost een hele boel. De helft van de BTW afdracht gaat rechtstreeks naar europa, en t grootste gedeelte van wat er daar binnenkomt gaat naar de financiering van vlees-stapels, melkplassen en boterbergen.
  De mensen weten niet beter. Ze hebben ook nog een s geen idee dat dat is wat het Eur. landbouwbeleid inhoudt. Anders piepten ze wel anders.

 • no-profile-image

  realist

  De minderheid van Europese burgers die boeren liever weg willen hebben, die wonen in Nederland. Jammer dat er hier nog steeds geroepen wordt dat er te veel wordt geproduceert, terwijl de consumptie wereldwijd toeneemt, en de productie niet echt meer groeit.

 • no-profile-image

  arend

  Aan de gemiddelde reakties kun je aflezen dat meer dan 30%van de nederlanders uit groen links georienteerde ambtenaren bestaat welke bang zijn dat hun gesubsudieerde melkert baantje verloren gaat bij de volgende verkiezingen...

Of registreer je om te kunnen reageren.