Home

Achtergrond

Puber verdubbelt omzet mesthandel

De jongste mesthandelaar van Nederland, Niels Lentjes (16), heeft in een jaar tijd zijn omzet ruim verdubbeld.

Was zijn bedrijf Mesthandel Niels Lentjes (MNL) in 2008 'betrokken' bij 650.000 ton drijfmest. Vorig jaar, zo zegt hij, bemiddelde hij 1,5 miljoen ton drijfmest én vaste mest. Hier zit één klant bij van 900.000 kuub. Voor het bemiddelen rekent hij gemiddeld €1 per ton mest, vertelde hij vorig jaar.

Precies een jaar geleden sprak Boerderij met hem. Toen was hij nog te jong voor een brommer, maar maakte hij wel tonnen winst met de handel in mest. Een jaar later timmert hij dus nog steeds flink aan de weg. Het afgelopen jaar heeft hij het 'gruwelijk' druk gehad, zegt hij. Op zijn top had hij 118 auto’s in één dag op de weg, die voor hem mest vervoerden, vertelt hij.

Over cijfers doet Lentjes wat geheimzinnig. Eerst wil hij niet vertellen hoeveel mest hij verhandelt, later zegt hij dat hij in de wintermaanden minstens 500 vrachten per week bemiddelt en in de drukke perioden meer dan 2.000. Later trekt hij alle genoemde cijfers overigens weer in. In 2008 regelde hij gemiddeld tussen de 200-350 vrachten per week en in drukke tijden 1.500.

Veelvuldig werd Boerderij gebeld door collegamesthandelaren, na publicatie over het succes van Mesthandel Niels Lentjes. Ze wilden graag kwijt dat 'die jonge mesthandelaar is 'gepakt door de Algemene Inspectiedienst vanwege handel in zwarte mest'. Geen enkele handelaar wilde dit vertellen met naam en toenaam. "Dat is allemaal afgunst", reageert Lentjes op de beschuldigingen die volgens hem verre van de waarheid zijn.

Meer hierover deze week in Boerderij

Klik hier voor het nieuwsbericht van vorig jaar

Klik hier voor een tv-verslag van Actualiteitenprogramma Netwerk van vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.