Home

Achtergrond 180 x bekeken 2 reacties

Provincie in actie tegen illegale crossers

In de Brabantse Kempen zijn vandaag vijftien motorrijders staande gehouden en kregen 21 motorcrossers een procesverbaal tijdens een actie tegen illegaal motorcrossen. Dat liet een woordvoerder van de provincie Noord-Brabant vandaag weten.

De actie werd gehouden op initiatief van provinciale handhavers en Staatsbosbeheer. Ruim dertig opsporingsambtenaren van het Brabants Landschap, Natuurmonumenten, gemeenten, de regionale politie en enkele jachtopzichters waren vandaag op vier plekken in het gebied op de been.

De provincie voert al langer actie tegen illegaal crossen in natuurgebieden. In het buitengebied zijn veel openbare wegen waar het rijden met een motorvoertuig is toegestaan. ,,Maar motorrijders begeven zich steeds vaker in gebieden die gesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer, kwetsbare gebieden die zijn aangemerkt als natuurgebied en/of stiltegebied'', aldus de provincie.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    hendrikus

    hebben die jachtopzichters niets beters te doen

  • no-profile-image

    Edel Schwein

    Je bedoelt nesten buizerts vertiefen?

Of registreer je om te kunnen reageren.