Home

Achtergrond 3 reacties

Prima gemiddeld resultaat

In procenten uitgedrukt is het jaarresultaat van FrieslandCampina heel veel beter dan dat van 2008.

De winst is maar liefst 35 procent hoger. Dat is zeker voor zo’n moeilijk zuiveljaar als 2009 een heel mooie prestatie. Aan de andere kant komt een winst van 182 miljoen bij een omzet van 8,2 miljard neer op een nettorendement van 2,2 procent. Dat is ook aardig beter dan de 1,5 procent die in 2008 werd geboekt, maar het zijn geen uitzonderlijke resultaten.

Gezien de ambities van het concern, die hoogste directeur Cees 't Hart ook vandaag weer uitsprak, moeten de resultaten een stuk verder omhoog. Hij wil FrieslandCampina op alle van belang zijnde markten de nummer een of twee laten zijn. Met een aantal merkproducten gaat dat nog wel, maar als het gaat om de grote bulkvolumes die FrieslandCampina produceert, zal dat moeilijk worden.

Bemoedigend voor de leden is de hogere prestatietoeslag. Maar met een 'nabetaling' van 59 cent nestelt het bedrijf zich nog niet direct in de hoogste regionen van de Nederlandse zuivel.

Met een flink aantal hoogrenderende buitenlandse markten is er goede hoop op verdere verbetering in de komende jaren. Gezien de verwachtingen die de directie vandaag uitsprak, zit er over dit jaar ook weer meer in het vat. Mits de zuivelmarkt zich goed houdt.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  paul

  Helemaal geen `prima resultaat `.
  Een hele lage melkprijs was het resultaat van 2009, en omdat nu prima te noemen..........?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Gefeliciteerd, ze maken hun ambitie om wereldspeler te worden helemaal waar

 • no-profile-image

  L D

  Deze winst is net zo hoog als winst van Friesland Foods in 2007. Die had meer dan 3% van de omzet als winst. De fusie heeft FF leden niets gebracht. De winst komt ook alleenuit oud FF.

Of registreer je om te kunnen reageren.