Home

Achtergrond 185 x bekeken

Prijzen bolbloemen trekken aan

Niemand kan in de toekomst kijken en dus ook niet voorspellen wat de prijzen van de bolbloemen zullen doen, maar tot op heden kan over de afgelopen twee weken worden gezegd dat er redelijk tot goede prijzen worden genoteerd op de bloemenveilingen.

Van de tulpen constateerden we dat al eerder. De leliemarkt profiteert nog steeds goed van met name de Oost-Europese vraagmarkt. Het feit dat exporteurs er in slagen om binnen twee dagen in Moskou te staan maakt dat de Russen ook van kakelverse lelies kunnen worden voorzien.

De aanvoer van snijhyacinten nam op de veilingen met bijna 10 procent toe in vergelijking met vorige week. De prijs liep op naar bijna 30 cent. Vorig jaar stond er 11 procent meer voor de klokken en deden ze gemiddeld 20 cent. Een forse verbetering dus. Hyacint op pot heeft het qua prijsvorming nog moeilijk. Alleen al op de vestiging Naaldwijk van FloraHolland steeg de aanvoer met maar liefst 147 procent. Dergelijke grote hoeveelheden kan de markt niet aan en de middenprijs zakte naar € 0,37.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.