Home

Achtergrond

Prachtige tulpen op voetstuk gezet

In de keuringszaal staan deze week vele prachtige tulpen op een voetstuk.

Bijna letterlijk in het kader van de CNB Podiumkeuring waarvoor wekelijks vele cultivars worden ingezonden, maar ook de exemplaren die specifiek voor de keuring naar Lisse werden gebracht. Zoals de voortreffelijke Tulipa 'Spryng' van de kwekersvereniging Trendsetter. Mooi gevormde bloem, goed gewas en stevig.

Van de overige ingebrachte tulpen noemen we onder meer de witte crispa Tulipa 'Guusje ter Horst' van Tulpenselectie.nl, de rode T. 'Berini' van Wim Buis, een dubbele, paarse zaailing van Savro, Tulipa 'Pretty Princess' van Tj. Arendse. Het betreft vermoedelijk een mutant uit 'Prinses Irene', maar dan lila met een donkerder veeg en tenslotte de gele (met mooi uitlopende rode rand) T. 'Outbreak' van Duineveld.

Piet Muller showt twee prachtige exemplaren van Veltheimia bracteata geel/wit en roze, Marklily enkele uitstekende leliecultivars waaronder de dieprode OOT 30600 en Tineke van der Velden een aantal sneeuwklokjes, waaronder Galanthus nivalis, Galanthus krasnovii, Galanthus nivalis sandersii en Galanthus ikarii.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.