Home

Achtergrond 12 reacties

Positieve dierenpartij

De overheid moet haar verantwoordelijkheid jegens dieren explicieter vastleggen, bijvoorbeeld in de grondwet.

Dat staat in een advies van de Raad voor Dieraangelegenheden (RDA) aan landbouwminister Gerda Verburg. Beginnen bij een minimumniveau voor dierenwelzijn is onvoldoende; er moet worden gestreefd naar een optimaal peil. De Partij voor de Dieren is zeer verheugd over de voorstellen van de Raad en wil deze gebruiken in de verkiezingscampagne.

Als die partij dat daadwerkelijk gaat doen, betekent dat een flinke afzwakking van de eigen standpunten. Want wie het advies leest, ontdekt dat de soep niet zo heet is. De Raad tornt niet aan de primaire verantwoordelijkheid van de houder van dieren zelf, van het optimale peil mag onder zwaarwegende omstandigheden worden afgeweken en sommige leden van de RDA vinden dat het gelijke speelveld in de EU niet mag worden verstoord. Dat de Raad dierenleed taboe verklaart klinkt vergaand, maar over de definitie bestaat geen eensgezindheid.

Het is goed dat er een onafhankelijk raad is die zich buigt over dierenrechten. Het jongste advies voegt echter weinig toe aan de discussie en is, als het volledig wordt opgevolgd, slechts een kleine stap voorwaarts. Goed nieuws voor de houders van dieren, maar, ondanks het nieuwe positivisme van de PvdD, minder leuk voor dierenbeschermers.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Katja, wat minder mag ook wel hoor. Kijk liever op WWW.OOSTVAARDERSPLASSEN-STERFTE.NL
  Daar staat een zeer uitgebreid foto-filmverslag van alle ellende die SBB daar heeft aangericht.

 • no-profile-image

  .

  Consument, helemaal mee eens!

 • no-profile-image

  J. van Gaalen

  Mevrouw Thieme en haar partij voor de dieren is absoluut ongeloofwaardig als zij niet opkomt voor het onbeschrijfelijke dierenleed in de Oostvaardersplassen.
  Met schaamte en afgrijzen kijk je naar deze beelden. Twee jaar geleden heb ik de partij ook al opmerkzaam gemaakt op deze misstanden. Het gaat gewoon door!!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Zo is het niet Paul. De PvdD neemt het voor dier én mens op, maar het ontbreekt hen wel eens aan feitelijke kennis. Die is natuurlijk in te huren, maar dat mag weer niet van Koffeman, omdat die erg op het geld zit. Wat dat betreft gaat het er bij de PvdD nog geldgieriger aan toe dan bij de SP!

 • no-profile-image

  Boer

  Het probleem is dat er in de pvdd geen personen zitten die verstand hebben van dieren. Die kun je van alles wijs maken. Volgens mij is de pvdd opgericht voor het welzijn van de eigen portemonee en niet zo zeer voor het welzijn de dieren. Als Marrianne er bijvoorbeeld in zou slagen om er een vleestaks door te drammen werkt dat heel positief voor het kunstvleesbedrijf van haar man.

 • no-profile-image

  katja

  Ferdinant, je verdient een oude, dubbelgrijpte volvette Boskoopse Boktorgatenkaas. Het enige wat je hoeft te doen is die Niko Koffeman een gigatrap onder zijn gereformeerde adventistenreet te geven. Met zo'n corveé sanitair zou je de PvdD beslist een grote dienst bewijzen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Correctie beste Consument, de Ovpl zijn van SBB en dat zijn de ware dierenbeulen! Natuurmonumenten is geen haar beter, maar laat niet zulke grote veestapels de hongerdood sterven. Kijk maar in forum 'natuurmonumenten voert kudde in kritieke toestand bij'. Niemand van de bijna een miljoen leden weet het, maar Natuurmonumenten is vreselijk bezig. Haaks op haar doelstellingen en vaak puur mens- en dier vijandig!

 • no-profile-image

  paul

  dat komt, consument omdat de partij voor de dieren geen pro dieren partij is, maar vooral een anti boeren partij.

 • no-profile-image

  Consument

  Ik had verwacht dat de partij voor dieren er is om verwaarlozing van dieren aan de kaak te stellen! Maar het ongeloofelijke dierenleed dat zich in de Oostvaardersplassen afspeelt, hoor je ze maar amper!!!! Ik heb zelden zulke ernstge verwaarlozing van dieren gezien op de TV. Het blijkt maar weer wat de mentaliteit is van Natuurmonumenten. Ook de Rechter die de uitspraak doet dat dit de natuur is, is mentalteitsloos! Het kan toch niet, dat je zo beestachtig met dieren omgaat, gewoon de hongerdood laten sterven. Dit doordat ze veel te veel dieren daar moeten leven. Deze mensen moeten gewoon zeer lange gevangenisstraffen krijgen. Pak deze figuren hard an en laat de boeren met rust die de dieren zeer goed verzorgen. Zij willen alles doen voor de dieren wat goed is. Maar betaal dan daarvoor ook wat meer voor zodat het uitkan voor de boer! Neem u verantwoordelijkheid!

 • no-profile-image

  ferdinant

  kijk maar eens waar partj van de dieren groot voorstander van is natuur moet natuur blijven.

  kijk maar eens op www.oostvaardersplassen-sterfte.nl

  niet normaal als ik een koe een schop onder de reet verkoop, ben ik een dierenbeul
  groet ferdinant

 • no-profile-image

  Harm

  Het is wel duidelijk dat het de pvdd aan feitelijke kennis ontbreekt. En daar hebben wel meer mensen last van.

 • no-profile-image

  Wim Gé Warnaar

  Tegen de uitwassen moet opgetreden worden, dat moge duidelijk zijn, maar we moeten niet roomser zijn dan de Paus. Zeker de overheid niet, want als het over dierenwelzijn gaat mogen die de hand ook wel eens in eigen boezem steken - kijk maar eens naar de Oostvaardersplassen.....
  http://www.oostvaardersplassen-sterfte.nl/

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.