Home

Achtergrond 148 x bekeken

Politiek Rotterdam ontwaakt in onzekerheid

Rotterdam blijft nog tot vrijdag in onzekerheid over wie de verkiezingswinst definitief kan opeisen.

Leefbaar Rotterdam en de PvdA zijn na het tellen van 96 procent van de stemmen nagenoeg even groot. De PvdA behaalde 28,8 procent van de stemmen, Leefbaar Rotterdam staat vooralsnog op een kleine achterstand met 28,6 procent. In beide gevallen is dat goed voor veertien zetels. De definitieve uitslag volgt vrijdag.

Volgens PvdA-lijsttrekker Dominic Schrijer kan het verschil in enkele honderden stemmen zitten. Hij vindt dat de grootste partij het voortouw moet nemen bij de coalitiebesprekingen, ook bij een mogelijk verlies van vier zetels van de PvdA. Zijn partij blijft in ieder geval Leefbaar Rotterdam als collegepartner uitsluiten. De verschillen zijn te groot. Marco Pastors, voorman van Leefbaar Rotterdam, wil wel met de sociaal-democraten onderhandelen. Verschillende partijen in Rotterdam dichten D66 een sleutelrol toe. De partij won drie zetels en komt op vier uit. Ook VVD en GroenLinks noteerden een zetel winst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.