Home

Achtergrond 171 x bekeken 3 reacties

Planbureau onderzoekt fouten klimaatrapport

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) gaat onderzoek doen naar fouten in het klimaatrapport van het IPCC, het internationale wetenschappelijke klimaatbureau van de VN.

De laatste maanden is ophef ontstaan over fouten in het rapport uit 2007 over de gevolgen van de klimaatverandering in de wereld. Er stonden onder meer verkeerde aannames in over het tempo waarin gletsjers in de Himalaya smelten.

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is gevraagd toe te zien op de kwaliteit van het onderzoek van het PBL. Enkele weken geleden maakte de KNAW al bekend dat het instituut een groep topwetenschappers bijeen gaat roepen om over het klimaatonderzoek in bredere zin te discussiëren. Vast moet komen te staan over welke conclusies met betrekking tot klimaatverandering wetenschappers het eens zijn, en naar welke nader onderzoek moet worden gedaan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Onderzoek op onderzoek,zo hou je dikbetaalde wetenschappers en onderzoekers aan het werk,de overheid betaald er graag aan mee,ontslaan die kliek !!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Planbureautje zus, rapportje zo , de gemiddelde Nederlander krijgt de schurft aan die lui die zichzelf zo belangrijk vinden, dit verklaart mede de opkomst van Geert Wilders

 • no-profile-image

  jan

  Rondpompen van overheidsgeld,voor deze zwamneuzen is altijd geld

Of registreer je om te kunnen reageren.