Home

Achtergrond

Planbureau gaat klimaatfouten onderzoeken

Het Planbureau voor de leefomgeving (PBL) gaat in opdracht van het ministerie van Vrom onderzoek doen naar fouten in een rapport van het IPCC, het wetenschappelijke klimaatpanel van de Verenigde Naties.

Het onderzoek richt zich vooral op de gevolgen die de fouten kunnen hebben voor de hoofdconclusies van het rapport.

Wetenschappers, deskundigen en andere belangstellenden kunnen eventuele fouten ook melden op een speciaal daarvoor geopende website, www.pbl.nl/meldpunt. Het onderzoek moet eind april klaar zijn.

Onlangs kwamen fouten in een recent IPCC-rapport aan het licht, met name over het smelten van de gletsjers in de Himalaya en over het deel van Nederland dat zich onder de zeespiegel bevindt (veel te groot becijferd). Dat leidde tot onrust in de Kamer, die aandrong op een onderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.