Home

Achtergrond

'Personeel Aldi mag niet buiten lunchen'

Werknemers van Aldi klagen, omdat de supermarkt zich niet aan de cao-afspraken zou houden.

"Werknemers krijgen niet alle tijd die zij aan het werk zijn betaald. Zij mogen in lunchpauzes niet naar buiten en worden vaker op zaterdag ingeroosterd dan de afspraak is'', meldde FNV Bondgenoten donderdag. De vakbond ondervroeg ruim tweehonderd medewerkers van de supermarktketen over de arbeidsomstandigheden.

De vakbond vindt het vooral schrijnend dat ruim 60 procent aangaf niet naar buiten te mogen tijdens lunchpauzes. "Het gaat om vrije tijd, want de pauzes zijn onbetaald. Bij onverwachte drukte moeten werknemers hun pauze afbreken'', zei FNV-bestuurder Arie van der Pijl. "Op een later tijdstip alsnog van de hele pauze kunnen genieten, dat zit er bij Aldi niet bij.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.