Home

Achtergrond 230 x bekeken

Peiling: CDA zakt verder terug

In de politieke barometer van onderzoeksbureau Synovate is het CDA verder weggezakt.

Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden worden gehouden, komen de cristendemocraten uit op 27 zetels. Het is de vierde week op rij van verlies voor het CDA, dat in de Kamer momenteel 41 zetels heeft.

Vorige week behaalde het CDA in de peiling nog 29 zetels. De PvdA (nu 33 zetels) kwam vorige week uit op 27 zetels en zakt in de recente peiling met een zetel terug naar 26. De PVV (nu negen zetels) behaalt net als vorige week 24 zetels. De peiling toont dat CDA, PvdA en PVV dichter naar elkaar toe kruipen.

De VVD stijgt met een zetel naar 22 zetels, hetzelfde aantal dat de partij nu in de Kamer heeft. Het is het hoogste aantal zetels voor deze partij in de politieke barometer sinds 2,5 jaar. Ook D66 doet het goed. Onder leiding van Alexander Pechtold zou de partij nu uitkomen op achttien zetels, drie meer dan een week eerder. Momenteel heeft D66 drie zetels in het parlement.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.