Home

Achtergrond

Paus ondertekent brief over kindermisbruik

Paus Benedictus XVI heeft vrijdag zijn langverwachte brief over kindermisbruik door katholieke geestelijken ondertekend.

Vaticaanwoordvoerder Federico Lombardi houdt zaterdag om 11.00 uur een persconferentie over de brief, aldus het Vaticaan vrijdag.

Het schrijven van de paus komt als reactie op de misstanden binnen de Ierse kerk. Door de onthullingen over het kindermisbruik door geestelijken in parochies en kerkelijke instellingen in onder meer de Verenigde Staten en Ierland en recent Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Brazilië en Mexico is het Vaticaan onder zware druk komen te staan. In de VS moest de kerk de afgelopen jaren enorme bedragen aan schadevergoedingen betalen, nadat kindermisbruik binnen de kerk aan het licht was gekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.