Home

Achtergrond 214 x bekeken

Paus hoopt dat zijn brief wonden zal helen

Paus Benedictus XVI, die geconfronteerd wordt met een groeiend schandaal rond kindermisbruik door geestelijken van zijn Rooms-Katholieke Kerk, hoopt dat zijn op handen zijnde brief over dat onderwerp "berouw, genezing en vernieuwing zal helpen''.

Dat meldt de kerkvorst. De paus sprak in het Engels tegen pelgrims en toeristen op het St.Pietersplein. Hij tekent vrijdag zijn langverwachte pastorale brief over kindermisbruik in de katholieke kerk in Ierland. Het document wordt vrijdag of zaterdag gepubliceerd, meldden bronnen binnen het Vaticaan.

De RK-Kerk is door gevallen van kindermisbruik binnen kerkelijke instellingen in onder meer Ierland en Duitsland onder zware druk komen te staan. In de Verenigde Staten heeft de katholieke kerk de afgelopen jaren enorme bedragen aan schadevergoedingen moeten betalen, nadat kindermisbruik binnen de kerk aan het licht was gekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.