Home

Achtergrond

PVV zet in op meer politie en veiligheid

De Partij voor de Vrijheid wil meer geld om de politie in heel Nederland uit te kunnen breiden.

Agenten moeten ook echt op straat zijn. In probleemwijken moet het mogelijk zijn om de Koninklijke Marechaussee te laten bijspringen. Er moet een nationale politie komen en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie kunnen opgaan in één ministerie van Veiligheid.

Dat zijn enkele speerpunten uit het verkiezingsprogramma dat PVV-leider Geert Wilders zondag naar buiten bracht. Zijn hele programma komt op zijn vroegst medio april. Om hoeveel extra geld het gaat kon Wilders nog niet zeggen, omdat dit onder meer afhangt van de berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) van het hele programma.

Wat Wilders betreft, moet de politie zich vooral richten op het vangen van boeven en niet zozeer op overtredingen. De quota voor het schrijven van bonnen kunnen dan ook verdwijnen. Marokkaanse criminelen of van andere buitenlandse komaf wil de PVV kunnen uitzetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.