Home

Achtergrond

Overname Franse Entremont is bijna afgerond

De overname van de Franse kaas- en zuivelfabrikant Entremont door de coöperatie Sodiaal is vrijwel rond.

Dat heeft de voorzitter Gérard Budin van Sodiaal verklaard. Sodiaal zal, naar eigen zeggen met steun van enkele niet nader genoemde banken, niet alleen het meerderheidsbelang van de Belgische financier Albert Frère in Entremont volledig overnemen, maar ook de resterende aandelen. Albert Frère controleert via holding Unifem, waarin hij 63,5 procent van de aandelen heeft, kaasfabrikant Entremont. Concurrent Lactalis lijkt het nakijken te hebben.

Met het samengaan van beide bedrijven ontstaat een melkonderneming met 13.500 leverende veehouders die 20 procent van de totale Franse melkplas voor haar rekening neemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.