Home

Achtergrond 190 x bekeken

Overlast door sneeuw in Frankrijk en Spanje

Na een hevige sneeuwstorm zijn zeker zesduizend reizigers dinsdag gestrand op wegen in de Pyreneeën.

Circa veertig wegen tussen Frankrijk en Spanje zijn onbegaanbaar, aldus de autoriteiten van de twee landen.

In de Spaanse regio Catalonië viel maandag op sommige plaatsen circa 50 centimeter sneeuw. Zeker 200.000 gezinnen zaten dinsdag nog altijd zonder stroom, aldus de Spaanse krant El País. Bijna vijfhonderd scholen bleven dicht omdat de schoolbussen niet over de besneeuwde wegen konden rijden.

In het departement Aude in het zuidwesten van Frankrijk hebben brandweerlieden en andere hulpverleners warme maaltijden verstrekt aan circa 1800 mensen die in gestrande treinen zaten. Langs de besneeuwde autoweg A9 was in overheidsgebouwen voor opvang voor gestrande reizigers gezorgd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.