Home

Achtergrond 178 x bekeken

Oude dossierstukken Puttense moord toegevoegd

Alle processtukken van de eerste Puttense moordzaak waarin twee gewezen verdachten werden vervolgd, veroordeeld en gerehabiliteerd, worden toegevoegd aan het huidige strafdossier tegen Ron P.

Dat heeft het gerechtshof in Arnhem donderdag bepaald. Ook worden een gynaecoloog en een uroloog als deskundigen gehoord. Andere verzoeken van Ron P.'s advocaat zijn voorlopig afgewezen. Hij had om negentig getuigen en deskundigen gevraagd, onder wie minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie en Peter R. de Vries.

Ron P. is de nieuwe verdachte van de verkrachting van en de moord op Christel Ambrosius in Putten in 1994. In die zaak werden eerst de Puttenaren Wilco Viets en Herman du Bois jarenlang vastgezet. Later bracht een dna-spoor de 34-jarige Ron P. uit Delft in beeld. De Puttenaren werden alsnog vrijgesproken en P. werd afgelopen oktober tot 15 jaar cel veroordeeld. Sinds februari is de vroegere Puttenaar P. ook verdacht van de moord op de Rijswijkse Anneke van der Stap.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.